Припреме за опште изборе у Изборној јединици осам

Припреме за предстојеће опште изборе биле су основна тема састанка предсједника општинских одбора Уједињене Српске из Изборне јединице осам одржаног данас на Палама.
Према ријечима потпредсједника Уједињене Српске за Изборну јединицу осам Жарка Ковачевића, анализирано је стање у општинским одборима ове странке у Рогатици, на Палама, у Источној Илиџи, Источном Новом Сарајеву и на Сокоцу.

“Изборној јединици осам припадају и Хан Пијесак, Источни Стари Град и Трново, али тренутно тамо немамо одборе”, рекао је Ковачевић новинарима изразивши увјерење да ће и у овим општинама бити формирани одбори Уједињене Српске.

Ковачевић је додао да се воде разговори о приједлозима за кандидате странке који ће бити на листама за опште изборе.

“На октобарским изборима имаћемо своје кандидате за Народну скупштину Републике Српске и Парламентарну скупштину БиХ”, прецизирао је Ковачевић.

Он је увјерен да ће Уједињена Српска након октобарских избора имати своје изабране представнике и на нивоу Републике Српске и на нивоу БиХ.

“Мислим да ћемо имати више гласача него чланова”, рекао је Ковачевић, прецизирајући да је у свега пар мјесеци организованог рада у наведених пет општина Уједињена Српска окупила око 1.350 чланова.

Предсједник Општинског одбора Уједињене Српске Пале Миломир Мишо Божовић подсјетио је да је Главни одбор странке једногласно одлучио да Уједињена Српска у коалицији са СНСД-ом наступи на изборима за предсједника Републике Српске и члана Предсједништва БиХ.

“За Народну скупштину Републике Српске и Парламентарну скупштину БиХ имаћемо своје кандидате”, потврдио је Божовић.

На данашњем састанку разговарано је и о текућим проблемима у раду општинских одбора Уједињене Српске на Палама, Сокоцу, у Рогатици, Источном Новом Сарајеву и Источној Илиџи.

Leave a Reply

Your email address will not be published.