Посвећени стабилности и развоју Српске

 

 

 

Предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић изјавио је да је ова политичка партија посвећена стабилности Републике Српске и креацији економских пројекција важних за напредак друштва.

“Инвентивна смо политичка организација, а надам се да смо то и показали. Уједињена Српска има 30 тимова, а најважнији је онај који се бави развојем”, рекао је Стевандић након промоције Плана економског развоја Српске у ресторану “Стара Ада” у Бањалуци, којој је присуствовало око 400 званица.

Предсједник је истакао да је Уједињена Српска посвећена напретку Републике Српске, а кључ стабилности је економски развој.

Шеф Тима за развој Уједињене Српске Марио Милановић каже да овај тим чине привредници, научници и људи који желе напредак и развој.

“Циљ нам је побољшање економске ситуације у Српској. За ово немамо много времена и морамо брже радити да бисмо зауставили одлазак младих људи. Тим за развој радиће на стратешком документу економског развоја Српске по секторима и регионима РС са циљем побољшања привредног амбијента, а прије свега рјешавањем питања људских ресурса односно школовања кадра потребног привреди како данас тако и у будућности јер без квалитених и образованих људи Српска не може напредовати без обзира на све ресурсе коима располаже”, рекао је Милановић.

О Плану економског развоја Реублике Српске, поред магистра економских наука Милановића, говорили су магистар пољопривреде Мирела Кајкут Зељковић, директорка фирме “Premier” из Добоја Ранкица Панић, директор фирме “Орнамент” из Модриче Ненад Шабић и консултант за развој малих и средњих предузећа Синиша Пепић.

На промоцији је приказан и кратки филм о економском развоју Републике Српске, дјело Креативног тима Уједињене Српске.

Као изненађење, предсједник Уједињене Српске Ненад Стевандић уручио је плакету за “најбољег предсједника мјесног одбора странке” Дејану Сејмановићу, чији мјесни одбор Лазарево у Бањалуци броји више од 140 људи, чиме се не могу похвалити ни много веће политичке партије.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.