Мектић највећа срамота политичког амбијента у БиХ

Поводом лажи које је министар безбједности БиХ Драган Мектић изрекао у емисији “Укрштеница” РТРС 29.01.2018. године, предсједник Уједињене Српске др Ненад Стевандић данас је одржао конференцију за новинаре на којој је изјавио сљедеће:

“Драган Мектић је особа оскудног знања и рјечника која на најподлији и најпрљавији начин злоупотребљава функцију министра безбједности и користи је за обрачун са политичким противницима не бирајући средства, начин и вријеме. Износећи најгнусније лажи за сваку особу која представља и брани интересе Републике Српске, Мектић је себе представио као извођача најпрљавијих радова које осмишљавају структуре Бакира Изетбеговића и ратне Бошњачке обавјештајне службе АИД која је сада у политичком крилу СДА и обавјештајним агенцијама у БиХ, позната је по најцрњим методама рада: уцјенама, етикетирањем и застрашивањем.
Улични рјечник и понашање господина Мектића највећа су срамота политичког амбијента у БиХ јер се, поред личних увреда, изношења лажи и подметања такво понашање одражава и на укупно погоршање безбједоносне ситуације у БиХ што је изгледа и циљ политичких покровитеља Драгана Мектића.
Драган Мектић је на задатку стварања напетости, подјела и сукоба у Републици Српској на радост сваког нашег непријатеља а у нади да ће за то бити награђен.
Он је својим лажима и фабриковањем афера у Републици Српској најбоља заштита и алиби стварним паравојним формацијама, параџематима или свим другим криминалцима који могу несметано да уживају док се он обрачунава са политичким неистомишљеницима и Републиком Српском. Зато и јесмо земља са толико потенцијалних терориста, развијеном нарко мафијом и прањем новца, као и организованим криминалом у институцијама БиХ (“Пандора” , пасоши, изнајмљивање простора, родбинско запошљавање и друге афере).
Лично ћу тужити Мектића за повреду угледа и части и очекујем брзо суђење. Највећа лаж коју је до сада изнио је моја веза са тзв. црвеним комбијем који је био службено возило станице јавне безбједности у Бањалуци и са којим немам никве везе нити сам био у њему или око њега.
Друга, ништа мања лаж, јесте покушај да се моје име веже за предмет „Шушница 1992 године” који је разјашњен и гдје су извршиоци познати а све је имало правосудни епилог.
Жао ми је што морам да се разјашњавам са министром који не подноси никакве доказе ни пријаве већ се бави клеветањем, политичким подметањем, етикетирањем или коментарисањем друштвених мрежа умјесто доказима.
Политички ћу се ван правосудног процеса потрудити да овакви људи више никад не буду у прилици да се баве политиком или да буду функционери на било ком нивоу, што ће већ на сљедећим изборима бити јасно. Позивам све искрене патриоте и разумне људе да у оквиру СДС-а или СзП-а схвате и политички казне овакво понашање и поступке који су немјерљиво штетни по Републику Српску и укупне односе у друштву.”

Leave a Reply

Your email address will not be published.