Гарић: Хашки суд дао печат сатанизацији српског народа

Члан Одбора за борачку заштиту Уједињене Српске Ненад Гарић изјавио је да је Хашки суд политички и антисрпски, а пресудом генералу Ратку Младићу дао је печат сатанизацији српског народа на овим просторима.

Гарић, који има чин пуковника, рекао је да је генерал Ратко Младић у очима Срба био и остао херој, те да није крив, без обзира што је осуђен на доживотну робију.

“Он је, вјероватно, крив зато и искључиво зато што је Србин”, рекао је Гарић на конференцији за новинаре у Бијељини.

Према његовој оцјени, да би Младић био крив морао је наредити злочин, морао га је лично извршити, подстаћ и подржавати.

“На овом суду то није доказано. С тим у вези, морам рећи да честити Бошњаци и Хрвати то знају – знају да није крив, али обзиром на то да се од првог дана води политика у којој се говори о агресији Срба, о геноциду, што је неспојиво са нашим политичким и војним руководством, то је општеприхваћено”, рекао је Гарић.

Он је питао како је могуће да у земљи у којој је неко рођен буде агесор, те да би то онда значило да је ријеч о аутоагресији.

Хашки суд, подсјећа Гарић, основан је да би допринио, прије свега, помирењу народа на овим просторима, те да би дао сатисфакцију жртвама и да се на неки начин из свега изведе карактер рата на овим просторима.

Овај суд, међутим, наглашава Гарић, није одговорио овим циљевима и задацима које је поставио сам пред себе, јер је све вријеме давао сатисфакцију бошњачким жртвама, хрватским дјелимично, а српских жртава, према том истом суду, као да није ни било.

“Познато је да је у одбрамбено-отаџбинском рату погинуло више од 30.000 Срба, од којих око 10.000 цивила – жена и дјеце. Злочини над Србима, нажалост, остали су некажњени”, рекао је он.

Гариће је подсјетио да су Срби осуђени на више од 1.200 година затвора, док је за Хрвате изречено око 100 година, а за Бошњаке тек седам.

“Хашки суд искористио правну флоскулу `удруженог злочиначког подухвата`, а у том случају крив је све и један војник. Та флоскула нигдје у западном правосуђу и законодавству не постоји”, каже Гарић.

Посљедица свега је, упозорава он, да Суд БиХ ради по истој матрици као што је радио Хашки трибунал.

Гарић подсјећа да је Америка, односно Запад, планирао рат у БиХ желећи да разбије Југославију како би неутралисао велику државу у којој се преламају интереси Истока и Запада.

Срби, а дјелимично и Хрвати, на нашим просторима испали су колатерална штета због интереса Запада који је тражио алиби за исламски свијет који уништавају како на Блиском истоку тако и у Африци и широм свијета, а преко заштите исламског свијета на овим просторима – у БиХ, Србији и на Косову”, додао је Гарић.

Leave a Reply

Your email address will not be published.